Nu finns 1Password 8 på Apple Watch

1password Logo

Om lösenordssäkerhet är viktigt för dig och du använder en Apple Watch så kanske du vill veta att 1Password äntligen går att använda från handleden.

Det är den senaste versionen 1Password 8 som gäller av den populära lösenordshanteraren. Med stödet för Apple Watch får du snabbare åtkomst till lösenords och säkerhetskodera, och du kan låsa upp appen på din Mac utan att behöva slå in lösenordet.

Med 1Password 8 på Apple Watch har du tillgång till komplikationer som gör att du snabbt öppnar appen direkt från din favorit-urtavla.

Och eftersom du kan ställa in urtavlor efter fokusläget så är det enkelt att ha 1Password åtkomlig exempelvis på kontoret, men inte när du är hemma. Eller tvärtom så klart.

Här är nyheterna till 1Password för Apple Watch

Nämnvärt är att 1Password faktiskt har funnits till Apple Watch tidigare. Nytt är att utvecklaren Agilebits har släppt den nya, ”förbättrade” versionen 1Password 8 till smartklockan.

Bland nyheterna finns att 1Password 8-appen fungerar även när din smartklocka är offline, det vill säga, när den saknar en anslutning till din mobiltelefon. Appen är fristående från 1Password-appen för iOS.

Hela grunden i appen är omarbetad för att fungera bättre med watchOS och framför allt senaste watchOS 9.

En av de omarbetade nyheterna är stödet för komplikationer till urtavlorna. Här får du snabb åtkomst till dina lösenord, 2FA-koder, specifika konton och mer med en fingertryckning.

Apple Watch-appen har dessutom fullt stöd för alla former av data som du kan spara i 1Password. Flerradsanteckningar med markdown? Absolut!

Så får du 1Password till Apple Watch

För att använda 1Password på smartklockan så måste du först ladda ner huvudappen för iPhone.

Du hittar 1Password på Apple App Store som en gratis nedladdning. För att använda appen så kostar det dig en slant varje månad eller år. Läs mer här under.

Just nu är betyget på App Store jämförelsevis dåligt, bara 2.7 av 5.0.

I många fall är det klagomål på version 8 och de förändringar som gjordes där som är grunden till de låga betyget.

Jämförelsevis har konkurrenterna LastPass och Bitwarden betydligt högre betyg: 4.6 respektive 4.7. Även Dashlane har ett högre betyg, även om det är något lägre med 4.1 av 5.0.

Smakar det så kostar det – 1Password är inte gratis

Alla nyheter kommer så klart med en kostnad, både för utvecklarna och för användarna.

1Password är inte en kostnadsfri lösenordshanterare. Den kostar dig cirka 40 kronor för grundversionen med bara en användare, eller nära 60 kronor per månad för familjeversionen.

Läs mer om allt nytt på 1password.com här.

Det här tycker vi om 1Password på Apple Watch

I våra tester av 1Password för både Mac och iOS så har det fungerat ypperligt väl, även med senaste version 8 av appen. På Apple Watch fungerar appen som den ska, men det är svårt att se den stora nyttan.

Vi har inget emot appen, absolut inte, men den kommer inte riktigt till sin rätt på den lilla skärmen som Watch Series 5 har. Det krävs en av de större varianterna för att vi verkligen ska vilja använda appen.

Dessutom är det invant i ryggmärgen att använda mobiltelefonen för att se våra 2FA-koder, lösenord och anteckningar. Vi har ingen nytta av se det på handleden idag, men det finns säkert de som skulle uppskatta möjligheten i väldigt specifika lägen.

1Password är en funktionsrik och bra lösenordshanterare, men idag ger vi tronen till Bitwarden som det bättre och billigare alternativet (även om den inte har någon Apple Watch-app idag).

Var laddar jag ner 1Password för Apple Watch?

Appen installeras automatiskt när du installerat 1Password på din parkopplade iPhone.

Vad kostar 1Password för Apple Watch?

Appen ingår kostnadsfritt i prenumerationen på lösenordshanteraren 1Password.

Hur mycket kostar 1Password?

Månadskostnaden är 2,99 USD (cirka 40 kronor) för enskilda användare och 4,99 USD (cirka 60 kronor) för familjekonton. Du betalar prenumerationsavgiften årsvis.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.