Nu blir din Nvidia Shield betydligt sämre – förlorar GameStream

Nvidia Shield TV Pro
Nvidia Shield TV Pro

Nvidia har beslutat sig för att ta bort en populär funktion från mediaspelarna i Shield TV-serien. Efter årsskiftet så kan du inte längre strömma spel med Nvidia GameStream direkt från din Shield – istället måste du använda GeForce Now eller Steam Link. Ouch, Nvidia.

Än så länge har Nvidia inte tagit bort uppgiften från sin GameStream-sida. Där står i skrivande stund att funktionen går att använda direkt från en Shield TV eller Shield-platta. Men låt dig inte luras, GameStream är på väg bort från den populära serien med mediaspelare.

Lästips: Visste du att Shield TV-serien fick Android 11 tidigare under 2022?

nvidia gamestream 2022
Illustration av Nvidia GameStream. Foto: Nvidia

Mer specifikt säger Nvidia att en uppdatering till Shield TV-serien tar bort funktionen kring mitten på februari. Du kan fortsätta strömma spel med GameStream tills uppdateringen är släppt. Och nej, du kan inte fortsätta även om du väljer att inte installeras uppdateringen i framtiden.

Nvidia skriver i ett mejl att Steam Link-appen är kostnadsfri och du kan läsa mer om den här. Appen fungerar på en rad plattformar, bland annat Windows, macOS, Linux på datorer. Den kan även användas på iPhone, iPad, Android och Raspberry Pi-serien. Bara för att nämna några plattformar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.