Nokia X – nya Android-telefonen ska visas på MWC 2014

nokia-connecting-people-logo

Det pratas allt mer om en eventuell Android-telefon från Nokia och nu verkar det som att vi har fått namnet på den modell som kan visas under Mobile World Congress 2014, nämligen Nokia X.

Det är Evleaks som har presenterat den nya smartphonen med namn, något som givetvis ska tas med en nypa salt tills (läs: om) den finska tillverkaren ger sin officiella presentation.

Enligt uppgift ska det röra sig om en lågbudgetmodell med en specialvariant av Android. Kodnamnet för modellen är ”Normandy”. Det ska tydligen vara så stora justeringar i plattformen att det nästan kan räknas som ett helt nytt operativsystem.

Inte helt oväntat ska gränssnittet visa stora drag från Windows Phone då Microsoft trots allt äger den mobila delen av Nokia idag. De befintliga Lumia-telefonerna använder dessutom Windows Phone så det skulle nog vara mer förvånande om det inte fanns några drag från detta överhuvudtaget.

Den 24 februari går Mobile World Congress 2014 av stapeln i Barcelona och förhoppningsvis dyker det upp mer information om Nokia X innan dess.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.