Nokia-telefonerna som får Android 8.0 – HMD Global bekräftar

Nokia 5

Har du en nyare mobiltelefon från Nokia och undrar om du kommer att få Android 8.0 ”Oreo” till just din modell? Nu behöver du inte undra längre — företaget HMD Global som tillverkar telefonerna har nämligen bekräftat vilka som får nya Android-versionen.

Här kan vi direkt säga att om du trodde att din Nokia-telefon är skapad av den finska tillverkaren med samma namn, ja då har du blivit grundligt lurad. Det är nämligen det kinesiska företaget HMD Global som designat, tillverkat och marknadsför Nokia-telefonerna idag.

Men verkar inte vara desto sämre för det om vi ska tro de recensioner som dykt upp kring exempelvis Nokia 3, en av modellerna som bekräftats få Android 8.0 med en kommande uppdatering.

Faktum är att alla nya mobiltelefoner med Nokia-märkning kommer att få Oreo med kommande uppdateringar. Det omfattar Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 och flaggskeppsmodellen Nokia 8.

Nyheten kommer bara kort efter att den billigaste instegsmodellen Nokia 3 fått en uppdatering till Android 7.1.1 ”Nougat”. En uppdatering som tar modellen ett steg närmare sina dyrare bröder rent mjukvarumässigt. Men det är Android 8.0 som betyder något idag, och det är riktigt spännande att en budgetmodell får Oreo.


Den stora frågan nu är hur snabbt uppdateringarna med Android 8.0 kan färdigställas. Med alla sannolikhet får vi vänta till årsskiftet 2017/2018, eller ännu mer troligt en bit in på nästa år. Men HMD Global har åtminstone lovat att uppdateringarna kommer och bara det är värt väntan.

Sen tidigare har både HTC och Sony gått ut med vilka mobiltelefoner de tänker släppa Android 8.0 till. Dock utan att gå in närmare på några datum.

 

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.