HTC U11 får Android 8.0 ”Oreo” innan årsskiftet 2017/2018

HTC U11

Android 8.0 ”Oreo” är släppt och många väntar nu på att de ska få en uppdatering till sina telefoner med nya versionen. Först ut är Googles egna mobiltelefoner i Nexus- och Pixel-serierna, därefter är det upp till respektive tillverkare att välja vilka telefoner de ska uppdatera.

En tillverkare som snabbt var ut med ett löfte om uppdateringar är HTC. I ett meddelande bekräftar företaget att de tänker uppdatera U11, U Ultra och HTC 10 med Oreo. Och nu bekräftar de även att HTC U11 kommer att få Android 8.0 — och det snabbare än vi kunnat hoppas på.

Redan under årets fjärde kvartal ska en uppdatering med Android 8.0 vara redo för HTC U11. Det betyder att från oktober och framåt kan du ha nya Android-versionen att vänta till din telefon, men innan du får stora förhoppningar bör du tänka på vissa saker.

Det första är att uppdateringen knappast blir klar till oktober utan snarare är planerad kring slutet på året. Därtill måste du ha en olåst telefon för att kunna installera uppdateringen när den släpps i Sverige. Är den operatörslåst tvingas du vänta på att mobiloperatören godkänner uppdateringen vilket kan ta ytterligare månader.

Den som snabbt vill ha Android 8.0 på sin telefon har egentligen bara två vägar att gå. Ha en nyare mobiltelefon från Google eller köp en telefon från andra tillverkare där Android 8.0 medföljer från start. Som LG V20 med Android 7.0 förra året vilken var först av alla i butik med den då senaste versionen.

När U Ultra och HTC 10 får sina uppdateringar är oklart i skrivande stund då HTC inte har gått ut med någon tidsplan för dessa. Troligtvis är det en bit in i 2018 som gäller, men vi hoppas så klart på snabbare uppdateringar än så.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.