Nokia 3310 släpps i Sverige den 31 maj

nokia 3310 front

Nokia 3310 kan vara den bäst säljande mobiltelefonen någonsin med fler än 126 miljoner sålda exemplar under 2000-2005. Om någon mobiltelefon har kultstatus så kommer garanterat den här modellen upp som den mest omtalade idag.

Snart kommer en omarbetad variant av Nokia 3310 med samma namn att släppas i Sverige. Det är inte finska Nokia som skapat den utan kinesiska HDM Global som köpt rätten till namnet. Prislappen är jämförelsevis låg och prestandan ligger också i nivå därefter.

Det rekommenderade cirkapriset är 599 kronor och för den summan kommer troligtvis ingen att ersätta sin befintliga mobiltelefon. Men så är det inte heller därför många kommer att köpa en Nokia 3310.

Många kommer att köpa Nokia 3310 för den nostalgikänsla som uppstår. Trots att den gamla och nya versionen knappt liknar varandra. Bara att det finns Snake på telefonen lär få en del intresserade — om inte batteritiden på en hel månad i standbyläge gör det.

Det är egentligen också de enda fördelarna som telefonen ger. Mobilanslutningen är begränsad till 2G-nätet, så du kan glömma att surfa, och den enda kameran på telefonen har upplösningen 2 megapixel. Du kan försöka att ta selfies, men glöm detaljer eller bra färgåtergivning.

Om du bara vill ha en mobiltelefon med lång batteritid och som kan ta emot samtal och SMS, då kan Nokia 3310 vara telefonen för dig. Om du behöver minsta lilla annat så faller den dock till korta.

Kan du tänka dig att köpa en Nokia 3310 idag? Berätta gärna varför, eller varför inte!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.