Half-Life 2: VR finns nu på Steam Greenlight


Half-Life 2: VR är en modd som först introducerades 2013 men som nu finns på Steam Greenlight i uppdaterad variant. Den nya versionen ger stöd för de senaste VR-headseten och installerad kan du använda såväl Oculus Rift som HTC Vive med Half-Life 2.

Den initiala versionen föll i glömska efter att Valve valt att sluta uppdatera grafikmotorn för stöd med senare VR-headset. Nu har teamet bakom ”Road to VR” hittat vägar runt problemet och återupptagit arbetet.

Förutom att göra Half-Life 2: VR kompatibel med Rift och Vive finns även stöd för rörelsekontroller. Detta var inte möjligt tidigare, men tacksamt nog har utvecklarna gång på gång visat att de kan överstiga de hinder som finns längs deras väg.

Half-Life 2 är i sig själv totalt utdaterad med gammal grafik och inte anpassad för VR-headset. Det är något som ”Road to VR”-teamet har arbetat med genom att lägga in uppdaterade effekter, texturer, modeller och kartor. Gränssnittet är också omarbetat för att passa i 3D-miljön som VR erbjuder.

VR-modden är helt gratis att ladda ner och använda, men du måste ha fullversionerna av Half-Life 2, Episode 1 och Episode 2 för att det ska fungera. Sannolikheten att vi får se Half-Life 3 är inte speciellt stor, men det betyder inte att utvecklingen kring de befintliga spelen har slutat. Åtminstone från fansens sida (Valve verkar helt strunta i serien).

Moddar är ett utmärkt sätt att hålla ett spel eller en hel serie vid liv. Fallout-serien är ett utmärkt bevis på detta, precis som Skyrim vilken har moddar lika stora som hela spelet i sig själv. Half-Life 2 kan inte få lika omfattande moddar som ovan nämnda spelen, men det finns uppenbarligen potential till att göra ruskigt spännande saker. Som fullt VR-stöd.

Läs mer om VR-stödet för Half-Life 2 på den officiella moddsidan.