Nokia 2, Nokia 7 & Nokia 8 kan vara på gång

Nokia 5

Fler Nokia-telefoner kan vara på gång efter att en rapport bekräftat att tillverkaren HDM Global håller på att förbereda Nokia 2, Nokia 7 och Nokia 8 för lansering.

När HDM Global presenterade sina första mobiltelefoner med Nokia-märkning var det många som mötte nyheten med stor skepsis. Och det är förståligt då det inte är finska tillverkaren Nokia som skapat dem utan den kinesiska tillverkaren som köpt rätten till namnet.

Efter lanseringen av mellanklasstelefonen Nokia 6 och budgetmodellerna Nokia 5 samt Nokia 3 har dock stått klart att HDM Global inte tänker snåla in på kvaliteten. Telefonerna är inte bäst i klassen men gör ett föredömligt jobb för sina kronor — och nu kan tre nya modeller vara på gång.

Intresset för Nokia-telefonerna har varit stort sen den initiala lanseringen men inte för de befintliga modellerna. Många är det som väntar på ett flaggskepp kallat Nokia 9, en telefon som visserligen inte bekräftats men som dykt upp i rykte efter rykte de senaste månaderna.

En telefon kapabel att möta även de kraftfullaste konkurrenterna med exempelvis supersnabba processorn Qualcomm Snapdragon 835 men som fortfarande verkar vara månader från att släppas.

Istället får vi se Nokia 2 som är en budgettelefon i den allra billigaste klassen, och mer kraftfulla Nokia 7 samt Nokia 8 som placeras hårdvarumässigt snäppet före befintliga Nokia 6. Kan de vara en förberedelse inför något större?

HDM Global att har visat att de är kapabla att släppa mobiltelefoner med kvalitet och klass. Frågan är om de kan nå upp till Nokias goda namn även i framtiden och släppa något marknadsledande. Vi tvivlar men hoppas att företaget visar framfötterna rejält. Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.