Betala med PayPal på App Store och iTunes

paypal-betala-app-store-itunes

Apple har mjuknat kring hur man kan betala på iTunes och lägger till PayPal som ett alternativ på utvalda marknader. Tidigare har det bara varit möjligt att betala med ett inlagt betalkort, men kanske är detta starten på något nytt.


Redan idag är det möjligt att betala med PayPal på Apple App Store, Apple Music och iTunes. Åtminstone för de som bor i Kanada eller Mexiko. Stödet gäller iPhone, iPad och iPad för båda länderna.

PayPal har sagt att de hoppas kunna bredda till åtminstone den amerikanska marknaden inom en snar framtid, dock utan att ge någon specificerad tidslinje för när det kan ske.

De som får tillgång till PayPal för betalning hos Apple kan lägga till tjänsten som ett alternativ i kontoinställningarna. Sen måste tjänsten görs till standard för att kunna användas, annars är det betalkortet som används.

Väl aktiverad stöds One Touch-funktionaliteten vilket betyder att autentisering vid köp kan göras utan lösenord. Allt som behövs är ditt fingeravtryck, åtminstone om du köper via en Apple TV eller Apple Watch.


En intressant detalj som många lär uppskatta är att PayPal döljer betalinformationen som används för Apple. Det betyder att du, åtminstone i teorin, kan lura Apple att du befinner dig i ett annat land, och därmed köpa applikationer som annars bara finns i USA — trots att du är i Sverige.

Förutsatt att Apple inte göra extra kontroller och har avtal med PayPal som säger att betalningstjänsten måste dela med sig av information om vart betalkortet du använder kommer ifrån. Men det får vi inte hoppas att Apple gör, eller hur?

Nu återstår att se om PayPal-betalningen kommer till Sverige framöver. Grattis Kanada och Mexiko, ni står nu i den absoluta framkanten och vi önskar att Apple vill bredda det hela snabbt.