No Man’s Sky är släppt på macOS

No Man's Sky

Spelstudion Hello Games har presenterat en ny version av No Man’s Sky som är anpassad för datorer som använder macOS. Spelet har fullt stöd för korsspel och kan använda samma sparfiler över flera plattformar.

No Man’s Sky är ett spel som ständigt förbättras med uppdateringar. Sedan den initiala lanseringar har spelet fått fler än 20 stora uppdateringar och expansioner. Två av dem, Fractal och Interceptor, släpptes tidigt 2023.

Hello Games arbetar outtröttligt med att förbättra No Man’s Sky. Och de gör det över flera plattformar. Spelet finns till PC, Xbox, Playstation, Switch, och nu även macOS.

No Man’s Sky finns på Steam och Apple App Store

Du kan köpa och installera spelet via Steam idag. Även på din Mac-dator. Inom kort kommer No Man’s Sky att finns på App Store också, med lite hjälp från Apple enligt Hello Games-profilen och VD:n Sean Murray.

No Man’s Sky för macOS är inte någon billig portning. Spelet har byggts upp från grunden för Apples egna systemkretsar (M1 och framåt) och Metal 3. Det finns också kompatibilitet med Intel-processorer, för dig med en äldre Mac-dator än 2020.

Prestandan ska vara riktigt god, även om Mac inte är direkt känd för att vara bra för gamers. Sean Murray säger att spelarna kan ”förvänta sig snabba laddningstider med den interna SSD:n i Mac-datorer” och ”konsekvent prestanda över alla Mac-datorer med MetalFx Upscaling”.

Det utlovas konsolkvalitet även på bärbara datorer och äldre modeller, utan att batteritiden påverkas nämnvärt.

Och som om inte det vore nog så har Hello Games ytterligare en godbit åt alla PC-spelare som även har en Mac – No Man’s Sky är nämligen gratis om du redan äger spelet för Windows.

Spelet hittar du på Steam här.

Systemkraven för macOS

  • OS: macOS Monterey 12.3
  • Processor: Intel i5
  • Minne: 8 GB RAM
  • Grafik: Radeon Pro 570X 4GB
  • Lagring: 15 GB ledigt utrymme

Frågor och svar om No Man’s Sky (Mac)

När släpps No Man’s Sky för macOS / Mac?

Spelet är släppt idag till macOS. Du hittar spelet på Steam här.

Vad krävs för No Man’s Sky på Mac?

Du behöver en Mac-dator som har macOS Monterey (12.3) eller senare, samt en Intel i5-processor, 8 GB RAM, Radeon PRO 570X eller bättre. Samt 15 GB ledigt utrymme.

Vad ingår med No Man’s Sky på Mac?

Alla 20+ uppdateringarna och expansionerna som spelet har fått genom åren. Dessutom fungerar dina sparfiler från PC och du kan spela med andra på PC, Xbox och Playstation.

Har No Man’s Sky på Mac stöd för korsspel / crossplay?

Ja, det finns stöd för korsspel både i multiplayerläge och dina sparfiler från andra plattformar fungerar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.