Nintendos aktie tokrasar — investerarna missade viktig uppgift om Pokémon Go

pidgey pokemon go

Hoppsan, hur kunde investerarna missa vilka som faktiskt skapade spelet Pokémon Go? Efter de senaste uppgifterna fullkomligt kraschade Nintendos aktie med en rekordminskning till en lägstanivå för de senate 25 åren.


Med en värdeminskning på 18 procent vid börsens stängning raderades otroliga 6,5 miljarder dollar i marknadsvärde. Ett tapp som Nintendo garanterat inte hade räknat med efter den senaste tidens succé med Pokémon Go.

Efter en succélansering i flera länder och fler än 26 miljoner spelare bara på den amerikanska marknaden tog aktien ett enormt steg upp i juli. Anledningen visade sig vara att många investerare helt missat att Nintendo inte skapat Pokémon Go. Istället är det utvecklaren Niantic som står bakom spelet.

Nintendo drar in miljonbelopp — Apple miljarder

Faktum är att Nintendo bara äger en liten del av Niantic tillsammans med flera andra stora företag. Och när den nyheten (seriöst, alla andra visste så hur kunde investerarna missa det?) släpptes som en bomb började en massflykt som nu kostar Nintendo miljardbelopp.

Den japanska speljätten går dock inte lottlös ur sagan då företaget beräknas nå 330 miljoner dollar i vinst för nästa rapport tack vare Pokémon Go. Bara att lyfta på hatten och gratulera till ett fantastiskt spel Nintendo och Niantic.


Om Nintendo drar in miljoner dollar på Pokémon Go så kommer Apple att dra en ännu större vinstlott. Här pratar vi istället om miljardbelopp i ren vinst tack vare alla ingame-köp som spelarna gör. Snacka om att gå skrattandes till banken.