Nintendo varnar – använd inte våra WiFi-adaptrar

nintendo super mario figure unsolash claudiolcastro
Foto: claudiolcastro, Unsplash

Japanska speljätten har gått ut med en publik varning kring två av sina produkter. I ett meddelande säger Nintendo att den som har en WiFi-adapter från företaget omedelbart ska sluta använda den på grund av säkerhetsrisker.

På en supportsida skriver Nintendo att produkterna Wi-Fi USB Connector (NTR-010) och Wi-Fi Network Adapter (WAP-001) inte ska användas då de öppnar för hackerattacker och infektion av skadlig kod.


iOS 16 kan använda Joy-Con och Switch Pro från Nintendo Switch

WiFi-adaptrarna släpptes för att spelkonsolerna Nintendo DS, DSi och Wii skulle nå sina respektive online-tjänster via hemnätverk. Tjänster som idag är nedstängda och alltså ändå inte går att nå.

Nintendo säger att WiFi-adaptrarna i värsta fall kan ge upphov till attacker där obehöriga får åtkomst till data. Sannolikheten att det sker är dock extremt liten och bara ett mycket litet antal av WiFi-adaptrarna används idag.


For security protection, we ask that customers who are currently using the product stop using it immediately and switch to a commercially available network device

Nintendo

Wi-Fi USB Connector (NTR-010) släpptes 2005 och Wi-Fi Network Adapter (WAP-001) släpptes unikt för den japanska marknaden under 2008. De slutade säljas under 2010 respektive 2013.

Via Eurogamer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.