Japanska speljätten har gått ut med en publik varning kring två av sina produkter. I ett meddelande säger Nintendo att den som har en WiFi-adapter från företaget omedelbart ska sluta använda den på grund av säkerhetsrisker.

På en supportsida skriver Nintendo att produkterna Wi-Fi USB Connector (NTR-010) och Wi-Fi Network Adapter (WAP-001) inte ska användas då de öppnar för hackerattacker och infektion av skadlig kod.


iOS 16 kan använda Joy-Con och Switch Pro från Nintendo Switch

WiFi-adaptrarna släpptes för att spelkonsolerna Nintendo DS, DSi och Wii skulle nå sina respektive online-tjänster via hemnätverk. Tjänster som idag är nedstängda och alltså ändå inte går att nå.

Nintendo säger att WiFi-adaptrarna i värsta fall kan ge upphov till attacker där obehöriga får åtkomst till data. Sannolikheten att det sker är dock extremt liten och bara ett mycket litet antal av WiFi-adaptrarna används idag.

For security protection, we ask that customers who are currently using the product stop using it immediately and switch to a commercially available network device

Nintendo

Wi-Fi USB Connector (NTR-010) släpptes 2005 och Wi-Fi Network Adapter (WAP-001) släpptes unikt för den japanska marknaden under 2008. De slutade säljas under 2010 respektive 2013.

Via Eurogamer

Kategoriserad i:

Taggad i: