Nintendo till spelutvecklare: Gör era spel redo för 4K

Nya Nintendo Switch 2019
Nya Nintendo Switch 2019

En Switch-modell med 4K-stöd kan vara nära att släppas. Enligt uppgift har Nintendo sträckt ut en hand till spelutvecklare och bett dem göra sina spel redo för 4K-upplösning.

Det har länge ryktats att Nintendo arbetar på en Switch Pro-modell med 4K-stöd och HDR. Även om Nintendo envist har förnekat att en sådan modell ska släppas 2020 så har de inte sagt något om 2021.

En rapport från Bloomberg stärker nu att en Switch Pro-modell faktiskt är på gång till nästa år. I en artikel skriver de att flera tredjeparts spelutvecklare bekräftat att Nintendo bett dem göra sina spel redo för 4K.

Och eftersom befintliga Switch-modellerna klarar 1080p som bäst så är det ingen högoddsare att det måste röra sig om en ny modell.

Det har tidigare rapporterats att Nintendo arbetar på en riktigt stark uppställning med spel inför avtäckandet av nya spelkonsolen. Spel som ska hjälpa till att driva försäljningen och rättfärdiga 4K-uppgraderingen.

Redan idag är Switch-konsolerna helt klart värda att köpa, om du hittar dem till ett bra pris. Men kanske är det värt att vänta lite till och se vad Nintendo har i åtanke för 2021.

Om Nintendo släpper en spelkonsol som klarar fyra gånger uppdateringen som dagens modeller klarar så krävs rejält med extra kraft under huven. Det betyder att spelutvecklarna som vill potentiellt kan behålla 1080p som maxupplösning, men istället öka andra grafiska detaljer till en helt ny nivå.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.