Nintendo New 3DS XL med Metroid-tema släpps den 15 september

nintendo-new-3ds-xl-metroid

Är du ett stort fan av spelen i Metroid-serien och längtar efter att få lägga händerna på kommande Metroid: Samus Returns? Då kanske du också vill köpa denna specialdesignade Metroid-varianten av Nintendo New 3DS XL.


Handkonsolen släpps samtidigt med spelet den 15 september med sin röd-orangea och senapsgula design samt vektorinspirerade bild av Samus på lockets ovansida. En minst sagt unik modell som vida slår utseendet på den vanliga Nintendo New 3DS XL-modellen.

Prislappen är dessutom inte speciellt hög då Metroid-varianten går på 200 USD, eller cirka 2 000 kronor. Kruxet är att konsolen släpps på den amerikanska marknaden och i mycket begränsad upplaga.

Idag finns bara ett litet antal specialdesignade varianter av Nintendo New 3DS XL på marknaden. Och de är enda sättet att få en snyggare design på handkonsolen då så kallade faceplates inte fungerar med nyare handkonsoler i 3DS- och 2DS-serierna.

Den som vill kan skaffa en New 3DS XL med tema från Pokémon Sun & Moon, Monster Hunter Generations, Animal Crossing och Fire Emblem: Fates Special Edition. Det gäller att välja rätt för Nintendo har även några vanliga 3DS- och 3DS XL-varianter av äldre modell med specialdesign.


I skrivande stund kostar en vanlig Nintendo New 3DS XL kring 2 000 kronor och den ännu nyare New 2DS XL går på runt 1 600 kronor. Specialvarianterna kostar från cirka 2 400 kronor och uppåt, då med tillhörande spel vilket i vissa fall gör dem klart prisvärda.

Vi hoppas så klart att Nintendo ska släppa specialvarianten med Metroid-tema även i Sverige. Om det kommer att ske återstå att se, men vi håller tummarna. Om inte – då är det bara att beställa från en amerikansk butik som kan skicka till Sverige. Eller köpa från Ebay till potentiellt hutlöst dyra priser.