Ni kan ni samarbeta i realtid med iWork — Apple gör arbetet enklare

apple iwork

Nu kan du samarbeta med kollegor och skolkamerater direkt i Office-sviten iWork.

Den senaste uppdateringen till iWork från Apple gav få nyheter. Men det gör inget då den största förbättringen var en riktig fullträff med stöd för samarbeten i realtid.

Ni läste rätt — det är nu möjligt för flera personer att arbeta samtidigt i samma dokument med Pages, Keynote och Numbers. Samma funktionalitet hittar vi i Office 365 och Google for Work, och nu äntligen i iWork.

Andra nyheter är stöd för bilder med stor färgrymd och förbättrad kompatibilitet med dokument skapade i äldre versioner av iWork. Inget överväldigande i nyhetsväg men alla förbättringar är så klart välkomna.

apple-iwork-units

Notera att samarbetsfunktionen bara är i beta vilket betyder att det kan finnas buggar som ställer till det. Använd på egen risk. Med det sagt är inte Apple direkt känd för att släppa dåliga uppdateringar som är farliga att använda (inte medvetet i alla fall), så troligtvis är det inget problem.

Men ändå har vi svårt för att rekommendera iWork trots stödet för samarbete i realtid. Office-sviten finns endast för Apples produkter. Sparar du inte i kompatibla format utanför iCloud är dina dokument obönhörligen låst till att användas med iPhone-telefoner, iPad-surfplattor och Mac-datorer. Glöm Windows och Linux.

Använder du iWork? Eller är det Office 365 och Google for Work som gäller?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.