Blizzard byter namn på Battle.net — men vad blir nya namnet?

blizzard-battle-net

I ett meddelande på sitt officiella webbforum berättar den populära spelutvecklaren att Battle.net kommer att byta namn.


Tjänsten som introducerades för 20 år sedan har länge fungerar likt ett centralt nav för spelare av Blizzards speltitlar. Nu meddelar utvecklaren att namnet har gjort sitt och planerar att pensionera det till fördel för ett annat framöver.

Exakt vad namnet blir vet vi inte men Blizzard lyfter fram andra namn som ”Blizzard Streaming” och ”Blizzard Voice”. Därför är det inte helt ologiskt att Battle.net också byter till något liknande — vi får helt enkelt vänta och se.

Anledningen till bytet är för att minska förvirringen när alla andra produkter heter något med Blizzard och inte Battle.net. Tanken är också att samla allt under samma varumärke, vilket givetvis är helt förståligt.

Nu återstår bara att se exakt när namnbytet sker, vad nya namnet blir och hur det tas emot av fansen. En nämnvärd detalj är att inget mer än namnet kommer att ändras. Blizzard är noga med att tjänsten fungerar precis som vanligt även i framtiden.


Blizzard — en framgångssaga

Blizzard har gjort en fantastisk resa och producerat storspel som World of Warcraft, Diablo och Starcraft. Utvecklaren har bildat en kultur och inte minst ett kultfölje som saknar motstycke i den digitala spelvärlden.

Där spelen tidigare var helt fristående installationer har de idag samlats under ett och samma tak. Med Battle.net har Blizzard totalt koll över användarna med krav på ett Battle.net-konto och internetanslutning för att kunna spela.

Och det är givetvis ett praktiskt sätt att undvika piratkopiering, något Blizzard har lyckats minimera med Battle.net. Vad tycker ni om att samla alla spel på samma ställe på det här sättet? Kommentera gärna och berätta vad ni tycker.

Läs Blizzards foruminlägg om namnbytet här.