Nexus 7 har svåra GPS-problem – Google undersöker!

asus-nexus-7.jpg


Nya Nexus 7 kan ha problem med GPS-hanteringen. Detta efter att ett antal användare har rapporterat om ett problem där GPS-signalen fungerat utmärkt mot satelliterna i 2 till 30 minuter för att sedan hänga sig. För att man sedan ska få igång det hela igen krävs en omstart av den berörda enheten.

Problemet påstås upprepa sig även omstart och det är tydligt att Google kan behöva släppa en uppdatering till Android om det inte råkar vara hårdvaran som är felande. Paul Wilcox är en ansvarig profil för Android och enligt honom har Google uppmärksamhet diskussionerna och inlett en undersökning för att hitta fel.

En del har rapporterat att man med hjälp av en så kallad ”hard reset” som fabriksåterställer enheten ska lösa problemet för en del – dock långt ifrån alla tyvärr. Tänk på att lösningen ovan absolut inte är någon perfekt lösning och i värsta fall glömmer du att säkerhetskopiera viktiga filer som försvinner.

Mer information om GPS-problemet med nya Nexus 7 läggs upp på tekniksmart.se så fort en lösning finns tillgänglig. Har du drabbats av att GPS-signalen hänger sig? Kommentera gärna!