Windows Phone GDR3 har detaljerats – utökat hårdvarustöd

nokia-lumia-925


Windows Phone 8.1 är nästa stora version av Microsofts mobila plattform och tidigast under första kvartalet nästa år är den aktuell för marknaden. Innan dess är det Windows Phone GDR2, eller General Distribution 2 som den heter, och GDR3 som gäller för de flesta nyare Windows Phone-telefonerna.

Fortfarande väntar många på att GDR2 ska skickas ut via OTA, men redan idag verkar det som att vi får lite information om GDR3 – en uppdatering som bjuder på utökat hårdvarustöd för nyare teknik. Främst rör det sig som små ändringar där fyrkärniga processorer och skärmar med upplösningen 1080p fått stöd.

Förutom det har man hittat information som pekar på att Windows Phone GDR3 även ger oss följande godbitar:

  • Ett rotationslås som låser skärmläget i stående eller liggande format.
  • Justeringar kring Live Tiles och hur de kan placeras.
  • Ett Körläge som gör att man kan avfärda alla samtal och meddelanden när det finns en aktiv bluetooth-anslutning.

Det finns även uppgifter som pekar på att ytterligare funktionalitet är under test men som kanske inte hinner bli färdiga till GDR3. Bland dessa finns följande.


  • Möjligheten att avsluta applikationer via menyn som visar de senast använda apparna.
  • Ett alternativ för Silent NFC som minskar antalet meddelanden om att behöva ansluta två enheter.

Enligt webbsajten The Verge ska Microsoft kunna färdigställa Windows Phone GDR3 till mitten av september och presentera den samtidigt med en stor lansering från Nokia. Notera att det inte finns några bevis och allt ska tas med en nypa salt – men visst låter det både intressant och spännande!

Vad vill du se för nyheter till din Windows Phone-telefon?