Nexus 5 får 5-tumsskärm i 1080p

google-nexus5-lackt-video

En loggfil som påstås komma från en Nexus 5 ska enligt uppgift bevisa att nya modellen får en skärmupplösning på 1 920 x 1 080 pixlar med en pixeltäthet på 443 ppi. Nyheten kommer bara kort efter att bilder lagts ut som ser ut att visa en Nexus 4 med kommande Android 4.4 ”KitKat”.

I loggfilen syns namnet Nexus 5 tydligt samtidigt som Android 4.4 fortfarande står som ”Key Lime Pie”. Så kallade skärmdumpar visar även att Google ändrat om i färgschemat för Android, utan att göra något åt ikonerna som används för plattformen. Bland annat är nu statusbaren helt svart.

Exakt vad som komma skall återstår givetvis att se, men om loggfilen som dykt upp är äkta så kan det blir en riktigt trevlig upplevelse med tanke på skärmen. Vilken hårdvara skulle du vilja se i nya Nexus 5?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.