Netflix storsatsar på eget material under 2016


Netflix Logo

Netflix satsar stort på eget material under 2016 och planerar att släppa dubbelt så mycket jämfört med i år. Det är en betydande satsning för filmtjänsten då den senaste tidens motgångar hos filmbolagen har börjat sätta mörka spår som reflekteras mot användarna.

För att motverka den negativa trenden där filmbolagen är ovilliga att släppa nyare filmer till Netflix så väljer man helt enkelt att göra egna. Det har visat sig vara ett utmärkt drag och då speciellt när man ser till hyllade serier som Daredevil, House of Cards och Jessica Jones.

31 nya serier & 12 dokumentärer

Totalt kommer 31 nya serier att göra debut på Netflix under 2016 enligt företagets innehållsansvarig, Ted Sarandos. Utöver det kan man vänta sig 30 barnprogram, 12 dokumentärer, 10 filmer och 10 standup-komedier.

”This i programming people wan’t to watch, this is high quality stuff.”, sa Ted Sarandos i en intervju under UBS Media Conference i New York

Live-nyheter och sport är dock två kategorier som Netflix håller sig undan och med all rätt tycker vi. Det är bättre att filmtjänsten satsar på färre kategorier och gör vad de gör bäst i dessa istället.Lästips: Netflix-konton säljs billigt av hackare – kolla om du drabbats


200 länder innan 2017

Samtidigt vill tjänsten nå ut till fler tänkbara prenumeranter. Idag går Netflix att använda i närmare 80 länder världen över men innan årsskiftet 2016/2017 planerar man att finnas i hela 200 länder. En exceptionell ökning om de lyckas och en spännande utveckling i filmtjänstens historia.

“I don’t know if it’s more difficult than I expected, but it has not been an easy road”

Det är tydligt att Netflix inte tänker ta någon skit från filmindustrin utan man väljer istället att skapa sin egen väg. Exakt hur oberoende de överhuvudtaget kan göra sig återstår att se, men det är kul att de tar ordentlig fart från och med nästa år.

Vad tycker ni om storsatsningen?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.