Netflix släpper officiell app för Android TV

netflix-logo-bw

Netflix finns nu som applikation till Android TV.

Redan innan Android TV finns i någon produkt på marknaden så finns nu en officiell app för Netflix att ladda ned från Play Store.

Den populära filmtjänsten har ofta varit mycket snabba med att ta fram nya appar för befintliga och nya plattformar – helt klart långt före exempelvis HBO Nordic som står på andra sidan av skalan.

Eftersom det redan finns en fungerande applikation till Android TV så kan Netflix nu fokusera på att eliminera eventuella buggar som finns i koden bakom den. I tid med att första kommersiella produkten med plattformen släpps bör appen vara helt klar för bruk – om inte redan idag.

Nämnvärt är att endast en produkt stöds för nedladdning av appen i skrivande stund, nämligen ADT-1 som är en utvecklarprodukt speciellt framtagen för Android TV. Alla andra enheter kommer att mötas av ett felmeddelande om inkompabilitet.

Google hårdsatsar på sin senaste Android-plattform och med flera tunga tillverkare i ryggen kan detta bli något mycket stort. Bland annat har tillbehörstillverkaren Razer annonserat om en kommande mikrokonsol baserad på Android TV – bara det riktigt intressant.

Ser ni fram emot Android TV, eller kanske inte alls? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Den som vill läsa mer kan besöka den officiella appsidan här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.