Google Maps – nu med stöd för Andaroid Wear

google-maps-androidlogo

Google Maps har hittills inte haft stöd för Android Wear – men med en ny uppdatering av den populära kartappen så har Google ordnat en lösning.

Med version 8.1.1 och senare är det möjligt att söka efter platser, starta en navigeringsrutt, visa köranvisningar och mer, direkt från en smartwatch med Wear.

Uppdateringen till Google Maps håller just nu på att rullas ut över alla marknader så bli inte förvånad om det dröjer någon dag eller två innan den når svenska appbutiken.

Jag har själv testat att använda navigering med min Pebble och det är inte jag vill rekommendera i bilen om man har en hållare för telefonen på rutan. Då anser jag att den fungerar betydligt bättre med sin större skärm. Istället är det i stadsmiljö som navigering med smartwatch fungerar kanon.

Att slippa ta upp telefonen hela tiden för nya anvisningar är riktigt praktiskt och det sparar på telefonens batteri då skärmen inte behöver vara aktiv hela tiden. Räkna med att det är smidigare på en smartwatch med Android Wear dock då anpassningarna för Maps är klart bättre.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.