Netflix rapporterar rekordsiffror – nu större än HBO!

netflix-logo-bw

Netflix har visat upp riktigit starka resultat för 2013 och slog analytikernas beräkningar med råge. De senaste siffrorna fick företagets aktie att stiga ordentligt, vilket kanske inte är så konstigt ändå.

Bara under fjärde kvartalet 2013 kunde Netflix tillgodoräkna sig 2.33 miljoner nya prenumeranter bara i USA och det tar filmtjänsten till totalt 33.42 miljoner kunder på den marknaden. Globalt sett når Netflix hela 44 miljoner betalande kunder i skrivande stund – inte illa.

Faktum är att Netflix nu kan skryta med att ha passerat konkurrenten HBO i antal prenumeranter och det pratas om att företaget snart har nått en gräns för hur mycket mer de kan växa i samma takt som idag. Analytikerna är minst sagt försiktiga i sina beräkningar om framtiden.

I ett försök att behålla farten så arbetar Netflix just nu med att se över prissättningen och planerar även för att kunna erbjuda video i 4K-upplösning under 2014, för att bara nämna två av många saker.

Det kan blir ett riktigt bra år för såväl Netflix som deras användare och jag själv ser fram emot många nya filmer, serier och dokumentärer. Självklart har jag även testat HBO Nordic och Viasat Play, men varken den ena eller andra tjänsten har känts lite komplett och enkel att använda.

Vilken filmtjänst använder ni idag? Skriv gärna en kommentar och berätta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.