Netflix i 4K/HDR med Safari 14 – här är kraven (T2-kretsen & Big Sur)

Netflix

Vill du kolla på Netflix i 4K och HDR med webbläsaren Safari? Då måste du ha en relativt ny Mac-dator med T2-kretsen. Annars får du nöja dig med en fjärdedel av den upplösningen, alltså bara 1080p.

Det är i ett uppdaterat supportdokument som Netflix bekräftar det höga kravet för att kolla i 4K med HDR på filmtjänsten. Där står även att du måste ha senaste macOS Big Sur på datorn för att det ska fungera – trots att Safari 14 fungerar på tidigare versioner.

Andra detaljer i supportdokumentet visar att du också måste ha en bildskärm som stöder 4K-upplösning med 60 bilder per sekund över HDCP 2.2.

Vad dokumentet däremot inte avslöjar är varför Apple T2-kretsen måste finnas i datorn. Kretsen finns exempelvis inte i Windows-datorer, och där kan du kolla med 4K-upplösning så länge datorn har en nyare Intel-processor (sjunde generationen eller nyare), alternativt ett Nvidia Geforce-grafikkort.

Så den som har den ruskigt dyra och påkostade iMac 5K som släpptes 2019 hamnar alltså helt i kylan, vilket är helt oförklarligt dåligt.

Se alla detaljer och mer information i Netflix supportdokument här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.