Netflix har köpt Millarworld — öppnar för serier av Kingsman, Kick-Ass & Wanted

millarworld-comics

Netflix har köpt företaget Millarworld. Det är ett serietidningsförlag som grundades och drevs av Mark Millar, och om du inte har någon som helst aning vem det är så förlåter vi dig. Det visste inte vi heller.

Om vi däremot nämner storfilmerna Wanted, Kick-Ass och Kingsman kanske det ringer några klockor. De är nämligen filmatiseringar av berättelser skapade av just Mark Millar. Och har du inte sett dem rekommenderar vi att du gör det.

Netflix vill med köpet av Millarworld skapa ytterligare filmer och serier baserade på företaget intellektuella egendom. Om det betyder att vi får en Kingsam-serie inom något år eller två återstår att se, men vi hoppas innerligt på en sådan.

Filmtjänsten har via innehållsansvarige Ted Sarandos sagt att Netflix vill använda både befintliga varumärken från Millarworld och nya berättelser Mark Millar. Vi gissar att Wanted, Kick-Ass och Kingsman kommer att släppas som serier i framtiden.

Köpet kommer mycket lägligt efter att Disney sagt att de tänker dra sig ur sitt avtal med Netflix och skapa en egen filmtjänst. När alla storfilmer från den kända filmjätten inte längre går att se måste Netflix konkurrera med andra lösningar — och att skapa fler egenproducerade filmer och serier verkar vara vägen att gå.


Få ut mer av Netflix — 16 utmärkta tips


Vi hoppas att Netflix och Millarworld gör film (eller ännu hellre en serie) på Reborn. Beskrivningen är minst sagt lockande

Where do you go when you die? Not heaven or hell; somewhere else. Somewhere you have to fight to survive. Somewhere the people from the past are waiting for you—the good and the bad.

Enligt avtalet ska Mark Millar och Millarworld få arbeta fristående under Netflix och det är givetvis något riktigt positivt för framtida utvecklingen. Mark har tydligt visat att han kan leverera riktigt bra serier, så att influeras av Netflix och deras marknadsavdelning är knappast något önskvärt av någon.

Vilken av Millarworlds tecknade serier vill du helst se på Netflix i framtiden?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.