Mozilla Thunderbird finns nu på Microsoft Store

Mozilla Thunderbird Logo 2019

Mozilla Thunderbird – den populära e-postklienten – finns nu att ladda ner från Micrsoft Store. Appen är så klart kostnadsfri och lika enkel att använda. Men appen är inte inlagd av Mozilla.


  • Det är inte Mozilla som lagt in appen på Microsoft Store
  • Enklare och mer praktiskt att installera appar från med vanliga installationsfiler
  • Oklart hur många uppdateringar som appen får i Microsoft Store
  • Lästips: Apple: iTunes för Windows är här för att stanna

Istället är det en oberoende utvecklare som kallar sig ”Store Ports” som har lagt upp Thunderbird på Microsoft Store.

Och precis som namnet kanske antyder så handlar det om en utvecklare som packar om andras appar i ett format som fungerar i appbutiken.

I skrivande stund är den senaste versionen på Microsoft Store baserad på Thunderbird 60.7. Källkoden bakom appen hittar du på GitHub om du är orolig över att Mozilla inte står bakom uppladdningen.

Mozilla Thunderbird är en utmärkt e-postklient som står sig väl bredvid konkurrenterna. Men frågan är – varför vill man ladda ner appen från Microsoft Store när den finns på Mozillas officiella webbsajt?


Svaret är enkelhet.

Det är enklare att hitta, installera och avinstallera appar från Microsoft Store. Du slipper krångliga dialogrutor och kan fokusera på annat istället. Dessutom installeras apparna direkt från Microsoft Store.

Det som talar emot att använda Thunderbird från Microsoft Store är så klart att utvecklaren inte är Mozilla. Det finns inga garantier att det kommer fler uppdateringar.

Om du vill prova Thunderbird kan du ladda ner appen via Microsofts webbsajt. Den är kostnadsfri och fungerar på Windows 10.