Mozilla Firefox 71 har stöd för bild-i-bild med YouTube

Mozilla Firefox Brand Logo

Mozilla har lanserat Firefox 71 och med det får vi äntligen stöd för bild-i-bild med flera stora filmsajter, bland annat YouTube. Här går vi igenom alla nyheter och vad du kan vänta dig av senaste versionen.

Vad är nytt i Firefox 71?

  • Bild-i-bild med videouppspelning i Windows
  • En omarbetad sida för about:config
  • Certifikat-visaren har fått nya funktioner och ger mer detaljerad information

Mozilla har inte gjort några större förändringar i Firefox 71. Åtminstone inte om vi jämför med föregångaren Firefox 70 som släpptes tidigare i oktober. Här handlar det främst om buggfixar, utöver några förbättringar till gränssnittet och en enda ny funktion.

Bland de mindre justeringarna som gjorts finner vi att aviseringar nu görs när Firefox blockerar krypto-script som försöker köras, varningar som visas i Firefox Monitor fungerar nu med skärmläsare och Firefox kan äntligen identifiera subdomäner så att de fungerar korrekt med Lockwise.

Hela listan med förändringar i Firefox 71 hittar du här.

Var finns bild-i-bild i Firefox?

mozilla firefox 71 pip windows

För att använda bild-i-bild i Firefox så måste du köra Windows-versionen. Sen är det bara att besöka en webbsajt som visar videoklipp i ett format som kan spelas i Firefox. Klicka på den lilla, blå ikonen i högra hörnet i videorutan. Svårare än så är det inte.

Videofönstret blir fristående från resten av sidan du tittar på och kan fortsätta visas även om du hoppar mellan olika flikar i Firefox. Perfekt om du vill se den där YouTube- eller Vimeo-videon men inte nödvändigtvis stanna kvar på samma sida hela tiden.

Om du vill använda bild-i-bild i Firefox på macOS eller Linux så måste du vänta ett tag. Mozilla säger att funktionen släpps till Firefox på de plattformarna först med Firefox 72 som släpps i januari 2020.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.