Moto X kommer äntligen till Europa – men Sverige blir utan

motorola-moto-x

Äntligen verkar det som att Moto X hittar till den europeiska marknaden och med den informationen kan kort konstateras att Motorola lika väl hade kunnat hoppa över lanseringen. Visserligen har den fått bra kritik från flera tunga recensenter och många har säkert sett fram emot att få testa den här modellen – men med Samsung Galaxy S5 bara runt hörnet och flera andra tunga konkurrenter på gång med egna nya modeller så har Moto X en minst sagt svag framtid att vänta.


Till en början gick Moto X bara att köpa i USA, Kanada och Sydamerika. Från och med den första februari så ska modellen även gå att köpa i England, Tyskland och Frankrike, dock inte med Moto Maker då det kommer först senare enligt Motorola.

Precis som vid den första lanseringen så är det vit eller svart som gäller när man väljer sin telefon. Priserna som anges är cirka 380 pund i England och 429 euro i Frankrike. Inte direkt de mest upplyftande priserna med tanke på att Samsung Galaxy S4 är snäppet billigare än så.

Motorola behöver ett starkt kort för att kunna växa på marknaden igen och Moto X har tillsammans med lillebror Moto G varit utmärkta tills idag. Nu kommer allt mer information om vad konkurrenterna planerar att lansera under 2014 och det betyder att Motorola inte får halka efter. Nu är läge för tillverkaren att visa vad nästa modell kan erbjuda och frågan är om Motorola tänker haka på eller rida på den lilla våg de skapat ett tag till.

Läs mer om lanseringen hos Android and Me.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.