Olympus E-M10 kan vara i storlek med E-PL5

olympus-omd-em5.jpg

Olympus E-M10 är på gång och nu har det dykt upp än fler uppgifter kring den nya kameramodellen. Denna gången är det två påstått säkra källor till webbsajten 43rumors.com som påstår att kamerahuset är mindre än E-M5 och dessutom har inbyggd blixt. Tydligen ska det finnas stora likheter med befintliga E-PL5, men huruvida det stämmer eller inte återstår att se.


Om man ska summera de uppgifter som finns kring E-M10 så kan nämnas att man tror på samma kamerasensor på 16 megapixel som finns i E-M5, samma bildprocessor som finns i E-M1, 3-axlad bildstabilisering samt ett helt nytt zoomobjektiv av kompakt variant. Som ovan nämnt tror man även på ett litet kamerahus och inbyggd blixt.

Om Olympus sätter en riktigt låg prislapp kan E-M10 verkligen stjäla en stor del av kakan från konkurrenterna och samtidigt locka in de ännu inte vågat skaffa en spegellös systemkamera. Det finns många utmärkta objektiv för M43 och flera av dem är ruskigt prisvärda. Bara titta på M.ZUIKO 45mm f/1.8 som har grym prestanda till lågt pris – ett givet val för alla typer av fotoväskor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.