Molnstolpe för Google Drive – 1 miljon användare

Google Drive

Google har nu fler än 1 miljon betalande användare av molntjänsten Drive.

Extra intressant är det då Google menar organisationer och inte vanliga privata användare. Det kan nämligen jämföras med de cirka 130 000 användare som Dropbox har för sin företagslösning och 50 000 användare som Box rapporterat.

Med tanke på hur mycket större utbud som Google har jämfört med konkurrenterna så är det inte konstigt att antalet användare är fler. Google Apps har attraherat ett stort antal användare med sin höga tillgänglighet, goda funktionalitet och inte minst tack vare en föredömlig prislapp.

Striden om molnlagringen är dock långt ifrån över då tungaviktare som Amazon har gett sig in på marknaden med tunga försäljningsargument.

Smart säkerhetskopiering

Bland fördelarna med molnlagring hittar vi det kanske mest uppenbara som är god säkerhet. När man skapar något i molnet och hela tiden arbetar med molnlagring finns inget lokalt på datorn som kan förloras. Allt finns på servrar och om det är på Googles finns utmärkt skydd med automatiska kopior.

Nu när Google Apps (med Drive inkluderat) följer ISO/IEC 27018:2014 som är en integritetsstandard lär intresset ökat ytterligare. De allra flesta privata användarna lär inte veta vad det är eller ens omfattas medan företag är extra noga.

Använder du någon form av molnlagring? Skriv gärna en rad och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.