Mobvoi gömmer nya funktioner för smartklockor bakom en betalvägg

mobvoi ticwatch pro 3 ultra gps press 2022 1
Bild: Pressbild från Mobvoi

Snart måste du betala varje månad om du vill använda allt som din smartklocka från Mobvoi erbjuder. Tillverkaren släpper nya funktioner som göms bakom en betalvägg och vi räknar med att det kommer att reta upp många användare.

Bland de nya funktionerna hittar vi stöd för spelning av låtar som gör det lättare att somna, bättre insikter i sömnmätningen med hjälp av artificiell intelligens, historisk sömndata och fler sömnrelaterade mätpunkter. Bland annat max/min hjärtrytm och SpO2.


Gömmer sömn-förbättringarna bakom en betalvägg

En del av de nya funktionerna kan användas av alla som har en smartklocka från Mobvoi. Men inte alla. Bland annat göms sömntrender, SpO2 och min/max hjärtfrekvens bakom en betalvägg.

Lästips: TicWatch Pro 3 Ultra – recension och våra tankar (2022)

Den som vill använda alla förbättringar måste betala cirka 50 kronor per månad, eller 4.99 USD.

Mobvoi TicWatch Pro sömnmätning
Sömnmätning med TicWatch Pro och dess kompanjon-app. Foto: Mobvoi

Den som väljer att betala får 50 låtar som är designade för att lugna sinnet när man ska sova. Gratisanvändare får snällt nöja sig med 12 låtar.

Om du vill använda alla nya funktioner för sömnmätning så finns fler begränsningar. Du måste använda TicWatch-appen till din smartwatch. Använder någon annan app för hälsomätning, exempelvis Google Fit, så förlorar du alla fördelar som nyheterna bjuder på.

Under en period så kan den som vill prova alla nyheter betala ett lägre pris varje månad. Endast cirka 30 kronor, eller 2.99 USD. Men bara om du registrerar dig innan den 31 december 2022. Efter det så är det fullpris som gäller.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.