Minecraft till Nintendo Switch: Nu med Better Together

Minecraft

Nu kan du ladda ner uppdateringen Better Together till Minecraft på Nintendo Switch. Om du redan har Minecraft: Nintendo Switch Edition kan du ladda ner uppdateringen helt gratis idag.


Med Better Together använder Minecraft en ny plattform för spelet som möjliggör korsspel med andra plattformar. Om du spelar på en Nintendo Switch kan du ansluta till kompisar som spelar på Xbox One, PC, Android och iOS.

Samtidigt med nyheten om att Better Together släppts passar Nintendo och Microsoft på att lyfta fram hur roligt det är att spela tillsammans med andra. I en kort video kan du se Create Together, Explore Together, Survive Together och slutligen Better Together.

En tydlig pik mot Sony och Playstation-serien som vägrar låta sina användare spela tillsammans med andra.

Nintendo har hittills varit försiktig med att låta konkurrenterna få synlighet i sin marknadsföring; att de nu visar en Xbox-kontroll i sin senaste Minecraft-video är ett sällsynt och oväntat drag från den japanska speljätten. Frågan är om det kommer att ha någon effekt på Sony.

Sony dominerar marknaden för spelkonsoler och använder den positionen för att rättfärdiga en hård inlåsning av Playstation-serien. Enligt en tidigare Sony-chef handlar allt om pengar och att företaget inte är intresserade av att göra några ändringar om inte deras ställning på marknaden ändras.

Och valet av inlåsning har visat sig vara extra dåligt för Fortnite-spelare som loggat in på sina konton via en Playstation-konsol. De blir nämligen låsta till Sonys plattform. Försöker de använda samma konto på exempelvis en Nintendo Switch, Xbox eller PC möts de av ett felmeddelande. Enda lösningen är att skapa ett nytt konto för Fortnite hos Epic Games.

Ni kan ju gissa om den nyheten togs emot positivt eller inte hos spelarna.

Hur som – nu finns Better Together för dig som vill prova uppdateringen med Minecraft på din Nintendo Switch. Du kan läsa mer om uppdateringen på Mojangs officiella webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.