Minecraft släpps med 4K-stöd till Xbox Scorpio

Minecraft

Microsoft planerar att lansera Minecraft med stöd för 4K-upplösning på konsol samtidigt med Xbox Scorpio. Spelet kommer att vara en originaltitel för att marknadsföra nya spelkonsolen sent under 2017.


Det vore logiskt att Microsoft tänker utnyttja spelet till synes omåttliga populäritet och det faktum att spelet kan köras i hög upplösning med förhållandevis låg prestandakrav. Scorpio blir perfekt för Minecraft.

Faktum är att det inte är standardversionen för Xbox One-serien som får 4K-stödet. Istället är det Windows 10 Edition som introduceras till Xbox Scorpio med hjälp av Universal Windows Platform. Det gör spelet kompatibelt med Xbox Play Anywhere så att användarna kan köpa det digital via Xbox Live och köra på såväl konsol som dator utan extra kostnader.

Samtidigt med att Windows 10 Edition av Minecraft släpps till Xbox Scorpio kommer nuvarande konsolversionen att döpas om till Minecraft: Xbox One Edition. Skillnaderna mellan spelen kommer att vara mycket märkbar där Windows 10 Edition får ett modernare gränssnitt direkt från första skärmen. Stöd för handkontroller finns redan i dagens Windows 10 Edition.

Fler spel är givetvis att vänta till Xbox Scorpio och flera av dem kommer att finnas tillgängliga vid lansering. Microsoft måste visa upp riktigt starka kort för att på allvar kunna hota Playstation 4:s dominans på marknaden — och under E3 2017 lär vi få se mycket mer av vad som kommer.


Xbox Scorpio har till skillnad från tidigare modeller från Microsoft inte höljts i ett dunkel inför lanseringen. Tvärtom satsar Microsoft på att vara öppen och tydlig med specifikationer. Designen är inte avslöjad än, men vi räknar med något riktigt högkvalitativt som matchar interna hårdvaran.

Vad tror du kommer?