iPhone 8 börjar snart massproduceras — börjar säljas i oktober

apple iphone 8 koncept

Apple ska vara redo att börja massproducera kommande iPhone 8, uppgifter som går tvärt emot tidigare rykten som säger att förseningar är att vänta. Vi hoppas så klart att iPhone 8 snart är redo för fabrikerna och att Apple hinner bli klara med sin flaggskeppstelefon lagom till presentationen i september.

För det finns inget som pekar på att Apple inte arbetar med en iPhone 8. Detalj efter detalj berättar att vi får en supertelefon att se fram emot, ackompanjerad av syskonmodellerna iPhone 7s och iPhone 7s Plus. Telefoner som redan idag påverkar marknaden så kraftigt att Apple ser betydande försäljningsminskning när konsumenterna väntar in de kommande modellerna.

De som är medvetna om vad som eventuellt kommer är inte beredda att betala dyra pengar för årets modell när det bara om några månader kommer något bättre. Snabbare prestanda, större skärm med OLED-teknik och betydande förbättringar kring kameran är bara några av de många uppgifter som förts fram de senaste månaderna.

Samtidigt som intresset växer sig allt större flera månader innan Tim Cook ändrar scenen för att visa upp iPhone 8 (eller iPhone Edition som en del tror att den heter) läcker anställda på fabrikerna som monterar kretsar och telefoner oroväckande uppgifter.


Lästips: Om din Iphone hänger sig vid uppdatering – så gör du!


Uppgifter som sedan flera månader tillbaka pekat på att Apple kanske inte alls hinner med att få ut tillräckliga mängder exemplar för lanseringen. Information om hur viktiga Apple-partners som TSMC och Zhen Ding Technology misslyckats med att ta fram nog med kretsar för att skapa de tiotals miljoner med telefoner som behövs efter sommaren.

OLED-paneler är det brist på då konkurrerande aktörer som Samsung och LG begär sin del. Med sin påstådda kurvade design som liknar den för Galaxy S8 hamnar Apple på okänd mark som de trevande måste utforska. Tillverkarna av batterier och andra interna kretsar måste kunna visa att de får ut tillräckliga mängder fungerande kretsar utan att de måste kassera alltför många (vilka blir en stor extrakostnad annars).

Det saknas säkra källor som med hundraprocentig säkerhet kan peka på uppgifter och verifiera dem som trovärdiga. Så är det alltid inför Apples lanseringar och nu är inget undantag. Analytikerna slåss om att få störst rubriker, allra mest Ming-Chi Kuo på KGI Securities som visat sig hyggligt säker i sina beräkningar.

Det ska bli superspännande att se vad Apple tänker visa upp i september. Tror du att iPhone 8 hinner bli klar i tid, eller får vi vänta in i 2018 innan nya flaggskeppsmodellen kommer? Kommentera gärna och berätta!