Minecraft för Apple TV — storspelet finns äntligen på mediacentret

Minecraft

Har du en Apple TV av fjärde generation kan du nu ladda ner och spela Minecraft. Mojang, som utvecklar spelet i samarbete med Microsoft, skriver på sin webbsajt att versionen är den senaste med ”Ender Update” och priset är 20 dollar, eller cirka 200 kronor.

Om du är snabb och köper Minecraft för Apple TV inom den närmaste framtiden får du dessutom sju tilläggspack helt gratis. Tre är så kallade skinpaket som ändrar utseendet på spelarna och fyra tilläggspack är utseendepaket som ändrar hur världen ser ut.

De sju tilläggspaketen som medföljer i erbjudandet är följande: Holiday 2015, Town Folk, City Folk, Plastic, Natural, Cartoon och Festive 2016. En trevlig bonus som vi rekommenderar att du skaffar istället för att vänta — det är värt varenda kronor för den kreativitet som väntar.

En sak du bör veta om du tänker skaffa Minecraft för Apple TV är att versionen som släppts inte har stöd för Minecraft Realms eller Xbox Live. Det betyder att om du redan har en realm du spelar på så kan den inte nås via din Apple TV. Mojang tänker dock lägga till stöd i framtiden.

Vi har just släppt Minecraft för de tunna, svarta boxarna. Och under en begränsad tid kommer spelet med sju fantastiska tilläggspaket som ger dig chansen att göra allt roligt mer personligt.

Om vi ska ta och hoppa tillbaka till Ender Update, som även är släppt för Windows 10 Edition och Pocket Edition, kan nämnas att det är en massiv uppdatering.


Lästips: Minecraft kommer som bok — skrivs av World War Z-författaren Max Brooks


Bland nyheterna som introduceras finner vi The End med allt vad det innebär. Ender-draken, End-städer och allt annat trevligt som rör The End. Vilket bara är att skrapa på ytan. Uppdateringen ger även en ökad världshöjd på 256 block, isbjörnar springer på isarna och Strongholds är nu fullt implementerade.

Om du är nyfiken på alla nyheter rekommendera vi den här artikeln på Minecrafts officiella webbsajt. Om du redan har Minecraft för Windows 10 eller mobila enheter kan du idag installera uppdateringen som ger dig alla förbättringar — och själv se vad som är nytt.

Tänker du köpa Minecraft för Apple TV? Kommentera gärna och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.