Migrera Google Voice till Hangouts – nytt meddelande till användarna

google-voice-logo

Google har börjat meddela användare av tjänsten Voice om att man kan migrera all information till Hangouts.


Sådant som SMS och röstmeddelanden kan enkelt flyttas till Hangouts, men hur man ska göra med dedikerade Voice-nummer återstår att se.

Google har sedan länge visat att man inte tänker underhålla Voice speciellt närmare och en övergång till Hangouts är ett naturligt steg då det är en tjänst man satsar på.

Inte minst då SMS-stöd finns integrerat sen oktober förra året och nu återstår bara stöd för Voice VoIP – och det är något Google inte har gett någon tidsplan för.

Voice har bara funnits tillgänglig sen mars 2009 och enligt Wikipedia nådde tjänsten 1.4 miljoner användare under oktober samma år – varav 570 000 använde tjänsten alla dagar i veckan.

Idag är den siffran betydligt större då Google ger alla Gmail-användare tillgång till Voice/Hangouts. Frågan är bara hur många som faktiskt använder den.

Läs mer om Google Voice här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.