Microsofts Satya Nadella besöker Cyanogenmod

cyanogenmod-logo

Cyanogenmod har blivit ett riktigt populärt alternativ bland de modifierade Android-versionerna på marknaden idag.

Utvecklingen går snabbt framåt med ett brett stöd bland befintliga telefoner och surfplattor, nya versioner av Android blir snabbt tillgängliga och installationen på enheter med stöd är minst sagt busenkel.

Faktum är att Cyanogenmod väckt så stor uppmärksamhet att ingen mindre än Satya Nadella, Microsofts VD, var på besök nyligen och pratade med utvecklarna.

Nadella har under sin period som VD för Microsoft sagt att företaget ska satsa ”cloud first, mobile first” – och kanske passar Cyanogenmod in i den bilden framöver.

Givetvis är det omöjligt att säga vad Microsoft kan tänkas ha för intresse hos Cyanogenmod, men det vore inte konstigt om Redmond-företaget planerar att marknadsföra delar av sin produktportfölj och sina tjänster på en bredare front med hjälp av Cyanogenmod.

Idag arbetar Microsoft med att få ut alla sina populäraste program i Office-serien till Android och inte bara OneNote är enda tillgängliga appen idag. Cyanogenmod skulle rent teoretiskt kunna släppas med Office-apparna inbakade i plattformen frånt start så att användarna slipper ladda ned dem manuellt – men detta är högst otroligt.

Vad tror ni att Nadella och utvecklarna på Cyanogenmod diskuterade?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.