Microsoft: Windows Mail använder Edge när du klickar på länkar

Microsoft Edge Logo 950 x 500

Om du tänker använda Windows Mail i framtiden är det bäst att du gillar webbläsaren Edge. Microsoft planerar nämligen att tvinga Mail-appen att använda Edge när du öppnar länkar i e-postmeddelanden.

  • Microsoft kan tvinga dig att använda Edge
  • Kritiska röster menar att det motarbetar – användarna får inte välja själv
  • Ingen omedelbar förändring
  • Berätta vad du tycker om ändringen för Microsoft via Feedback Hub

Microsofts plan avslöjades i senaste test-versionen av Windows 10. Enligt företaget handlar det inte om att locka fler till Edge, utan om att höja säkerheten för användarna. Vi tror dock att Microsoft har en dold agenda med tilltaget.

I ett meddelande förklarar Microsoft hur de tänker kring ändringen:

För Windows Insiders i Skip Ahead-ringen börjar vi testa en ändring där länkar klickade på i Windows Mail öppnas i Microsoft Edge, som är den bästa, säkraste och som ger den mest konsekventa upplevelsen på Windows 10 över alla enheter.

För att ytterligare cementera sitt budskap kring Edge fortsätter Microsoft med:

Med inbyggda funktioner för att läsa och skriva anteckningar, Cortana och enkel åtkomst till tjänster som SharePoint och OneDrive gör Microsoft Edge att du blir mer produktiv, organiserad och kreativ. Utan att du behöver göra avkall på batteritid eller säkerhet.

Vi gissar att Microsoft inte kommer att ha kvar den här lösningen speciellt länge.

Det har redan höjts kritiska röster som menar att Microsoft underminerar hela tanken på att fritt kunna välja vilka applikationer man vill använda i Windows 10.

Vi på Tekniksmart tycker inte Edge är en dålig webbläsare, men Chrome och Firefox är våra favoriter, och vi skulle välja dem framför Edge alla dagar. Och det är ett meddelande vi kommer att berätta för Microsoft.

Företaget vill ha återkoppling från användarna via Microsoft Feedback Hub. Har du en åsikt om den här nyheten rekommenderar vi att du går ditt och berättar vad du tycker.

Är ändringen bra eller dålig? Brukar du använda Microsoft Edge som din favorit-webbläsare? Skriv en rad här och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.