Microsoft: Vi släpper ingen Xbox-app för OS X

Xbox App för Windows 10

Microsoft kommer inte att släppa en applikation för Xbox till OS X. Det meddelar Phil Spencer som är ansvarig för konsoldivisionen på Redmond-företaget. I ett meddelande på Twitter svarar han på en fråga om det någonsin kommer en Xbox-applikation för OS X och svaret är inte direkt upplyftande för Mac-användare.


Enligt Spencer har de inte fått in speciellt många förfrågningar. Den som vill berätta för Microsoft om sin önskan om en Xbox-app på OS X kan gå till webbsajten feedback.xbox.com och lämna en förfrågan där som andra användare kan rösta på.

Hoppet är litet

Om man får tillräckligt många finns chansen att Microsoft överväger att skapa en applikation men som det är idag är hoppet inte stort – trots att fler än 850 röster har lagts på just en sådan app. Med tanke på de miljontals användare som Xbox-konsolerna har så krävs det betydligt mer än strax under tusen röster för att Microsoft ska avsätta utvecklare.

Microsoft har redan idag en mycket god närvaro med applikationer till Apples plattformar och det är en stor del av satsningen som företagets vd Satya Nadella kallar ”mobile first, cloud first”.

Om det faktiskt kommer en applikation för Xbox-konsolerna till OS X så kan vi räkna med att den blir betydligt mer avskalad än varianten för Windows 10. Det vore inte konstigt om Microsoft premierar sitt eget operativsystem och inte minst då integrationen mellan Xbox och Windows är så tät.Lästips: Cortana kommer till Xbox One under 2016


Apple TV en klar konkurrent

Det ger helt andra möjligheter likt vad Apple gör med sin integration mellan OS X och IOS; funktioner och lösningar som andra tillverkare bara kan drömma om men som Apple håller för sig själv. Som det ser ut idag verkar inte Apple vara speciellt angelägen om att önska större närvaro från Microsoft sida så glöm stödet från Cupertino-företaget.

Med senaste Apple TV tog Apple ett stort steg närmare att skapa sin egen spelkonsol, även om Apple TV idag snarare kan jämföras med mer avancerade mediacenter. I takt med att prestandan ökar för varje ny lanseringen kan Apple TV redan nästa år bli något riktigt konkurrenskraftigt om Apple spelar korten rätt – om så är fallet lär Apple inte vilja ge Microsoft några fördelar på den fronten utan hoppas säkert att Xbox-appen inte kommer.