Google Drive har fått mallstöd på Android och IOS

Google Drive Mobila Appar 2015

Den som använde Google Apps och gärna mobilt kommer att uppskatta den senaste uppdateringen till Drive-appen för Android och IOS. Den kommer nämligen med stöd för mallar vilket rätt använt kan effektivisera arbetat ordentligt. Stödet gäller visserligen för Drive-appen men reflekteras över de befintliga till Docs, Sheets och Slides.

Klickar man på knappen för att skapa ett nytt dokument får man valet att skapa ett tomt eller från en mall. De mallar som finns förinstallerade använder fyllnadstext av typen ”Lorem Ipsum” vilken måste tas bort innan användning. Texten finns där för att användarna ska få en känsla av hur det kan se ut med text i dokumentet.

Mallar finns även att använda direkt i webbläsaren på telefonen, surfplattan eller datorn. Stödet kom till Googles tjänster redan i september men finns nu även i alla de mobila applikationerna.

Google Drive är en kraftfull molnlagringstjänst som rätt använda kan vara till stor nytta för såväl privatpersoner som företag. Dela dokument och filer på bara sekunder, kom åt allt direkt via mobiltelefoner och surfplattor på stående fot och skapa nya dokument vart du än är.

Man kan ladda ned Google Drive via de officiella appbutikerna till Android och IOS eller uppdatera den befintliga appen direkt i enheten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.