Microsoft varumärkesskyddar Windows 365

Microsoft Logo


Windows 365 skyddat av Microsoft

Microsoft har varumärkesskyddat ”Windows 365” och med det ökat på ryktena om en prenumerationsbaserad variant av nya Windows.

Det finns inga indikationer på att Redmond-företaget skulle ha en produkt på gång med de nya namnet, inte heller verkar någon tro att Windows 10 skulle gå att köpa månads- eller årsvis. Speciellt inte då nya Windows blir gratis för alla med Windows 7 eller senare.

Första informationen på Facebook

Windows 365 har figurerat på internet tidigare då de första informationen dök upp i maj förra året. Då på ett Facebook-konto tillhörandes en anställd på Microsoft där ”Windows 365” och ”Alpha based on Windows Core” stod att läsa.

Samma konto visade även referenser till ”Windows 9” och ”Windows 8.1 Update 2”. Den senare ryktades det mycket om ett bra tag innan Microsoft gick ut med att uppdateringen inte skulle bli av. Istället ersattes denna av en mängd mindre uppdateringar.


Windows 365….till vad?

I skrivande stund finns inget som pekar på att Windows 365 kommer att vara aktuell för något som helst inom den närmsta framtiden. Det skulle inte förvåna om Microsoft skyddade namnet av säkerhetsskäl utifall att någon skulle få samma tanke.

Frågan är – vad tänker Microsoft göra med namnet; vad tror ni?