Apple optimerar IOS 9 för stabilitet – inte nya funktioner

Iphone 6


Apple kommer att fokusera på att optimera IOS 9 snarare än att tillföra en massa nya funktioner. Cupertino-företaget hade stora problem med buggar när IOS 8 släpptes och man tänker inte göra om samma misstag en gång till.

Med detta inte sagt att nya versionen inte har några nya funktioner. Apple måste givetvis utveckla sin plattform vidare för att behålla intresset hos både nya och gamla kunder, men det är inte där man tänker lägga sin stora fokus framöver.

Stabilitet & prestanda i fokus

Webbsajten 9to5Mac rapporterar att Apple gör ett jättearbete med att fixa buggar, öka stabiliteten och öka prestandan med IOS 9 – alla tre minst sagt nödvändiga.

En annan nyhet är att nya IOS inte ska kräva lika stor mängd ledigt utrymme på enheterna som tidigare. Förhoppnings betyder det att man inte längre behöver ta bort en massa filer från sina telefon innan uppdateringen kan installeras, något som annars har varit vanligt.


Det här är inte första gången som Apple fokuserar på att optimera sina plattformar då även OS X Snow Leopard hade samma syfte som IOS 9 nu har. Man tog i princip alla funktionerna från OS X Leopard som släpptes året innan och optimerade så mycket man kunde för en effektivare och stabilare upplevelse.

IOS 8 bjöd på ny design

IOS 8 kom med helt ny design, funktionerna Health och Apple Pay. Med IOS 9 kan vi istället vänta oss de större ändringarna under ytan. Det kanske låter tråkigt i en värld där vi är allt mer ivriga med att få fler och större nyheter. Dock är det ibland nödvändigt och undertecknad är en av de som verkligen uppskattar denna typ av förbättringar.

WWDC 2015 kommer att vara tillfället då Apple bekräftar allt som är nytt med IOS 9 och även om stabilitet/prestanda är i fokus så lär vi får en del nya funktioner att ta del av. Förhoppningsvis utan att de introducerar fler buggar för Apple att lösa.

Vilka nyheter hoppas ni på med kommande IOS 9?