Microsoft tysta om uppdateringar till Windows 10

Windows 10 Dator Smartphone


Microsoft kommer att släppa ”tysta” uppdateringar som installeras utan att användarna får reda på vad de innehåller.

Enligt en talesperson på Redmond-företaget kan man tänka sig att utöka den nu nära obefintliga information om uppdateringar när nya funktioner lanseras, utöver det står man helt i det tysta och får inte veta vad som är nytt.

Med Windows 10 på fler än 50 miljoner datorer lär uppgifterna bli ett stort förtroendeproblem för Microsoft. Om man får en uppdatering vill man veta vad Microsoft släpper den för och när den informationen inte finns är risken att företaget misstänks för oegentligheter.

Viktigt för företag

Speciellt företag vill veta vad uppdateringar innehåller då de ofta strävar efter en så stabil miljö som möjligt. Släpps en uppdatering med ”fel” innehåll kan det betyda åtskilliga timmars arbete för att reparera ovälkomna skador.


Det här känns som helt fel väg att gå för Microsoft och jag är personligen uppriktigt irriterad över utvecklingen i frågan. Jag läser inte om allt innehåll i de tidigare släppta uppdateringarna men gör det vid behov. Det är något jag också vill kunna göra i framtiden för att veta vad som finns på min dator.

Vad tycker du om Microsoft informationstystnad?


Läs mer

Microsoft will now detail only ”significant” Windows 10 updates (neowin.net)

Microsoft will explain only ’significant’ Windows 10 updates (theregister.co.uk)