Microsoft To-Do uppdaterad för Windows 10

microsoft-to-do-windows-10-2017

Microsoft fortsätter att utveckla tjänsten To-Do som är den officiella efterföljaren till hyllade Wunderlist. Och för de som använder Windows 10 finns ett antal förbättringar att ta del av.


Vi pratar inte om några överväldigande nyheter utan snarare optimeringar. Att tjänsten en dag ska ta över för Wunderlist känns fortfarande väldigt avlägset, men uppdatering för uppdatering kommer de båda allt närmare varandra.

Fem nyheter finns att rapportera om uppdatering för To-Do till Windows 10. Den första är att applikationen blivit mycket snabbare vid uppstart och gränssnittet har justerats. Symboler och linjer ska också vara snällare för ögonen.

Andra förbättringar att Microsoft har gjort listor och andra element tydligare och mer lättåtkomliga för de med synproblem. Åter igen, inga stora förbättringar men de lär vara välkomna för de som behöver dem.

Vidare har To-Do blivit lättare att analysera av skärmläsare. Det vill säga mjukvara vars uppgift är att identifiera text och grafiska element, och sedan läsa upp vad den ser för synskadade.


Microsoft To-Do måste användas med ett Microsoft-konto

Den sista förbättringen handlar om mer analoga verktyg, nämligen papper och penna. Det är en överraskning som Microsoft har bakat in i programmet — kolla runt lite så kommer du snart att se vad det handlar om.

Microsoft To-Do måste i skrivande stund knytas till ett konto hos Microsoft. Det fungerar med både privat- och företagskonto, men det är tråkigt att användarna blir så hårt inlåsta. Wunderlist kan användas med ett eget konto, så vi hoppas att detsamma ska gälla för To-Do i framtiden.

Tills det blir det faktiskt svårt att helhjärtat rekommendera To-Do framför konkurrenterna. Det, och faktumet att Microsoft inte hunnit implementera speciellt många funktioner, så Wunderlist och Todoist är fortfarande bättre val för de flesta.

Vill du prova Microsoft To-Do kan du ladda ner Windows 10-appen via Microsoft Store. Läs mer om applikationen och tjänsten via den officiella webbsidan.