Microsoft Smartwatch – kan få stöd för Android & IOS

microsoft-logo

Microsoft kommer att lansera ett smart armbandsur och det med stöd för telefoner som använder Android.

De senaste uppgifter från teknikindustrin pekar på att Redmond-företaget just nu arbetar med att utveckla en smartwatch som ska fungera med flera olika mobila plattformar och inte bara Windows Phone. Förutom den egna så väntas Android och IOS vara aktuella, något som garanterat kommer att öka intresset även hos de som inte är intresserade av att köpa en telefon med Windows Phone.

Marknaden för smarta armbandsur är stentuff idag med Pebble och Samsung Gear-serien i spetsen. Under sommaren kommer även LG G Watch och Motorola Moto 360 att släppas på marknaden vilket gör det ännu tuffare för de som ger sig in i leken senare än så. Även Apple har ryktats komma med iWatch under en längre tid nu, men här har det varit helt tyst så vi vet inte något alls vad som kommer att hända.

LG G Watch & Motorola Moto 360

Microsoft har alltså potentiellt fem riktigt tunga konkurrenter att slåss mot om de släpper ett smart armbandsur. Med hela Windows-serien och Windows Phone i ryggen finns gott om integration att spela på för marknadsavdelningen – men frågan är hur väl en Windows-klocka står sig på marknaden.

En produkt som är tätt integrerad med Windows, Windows Phone, Office-paketet och andra tjänster från Microsoft kan få enormt genomslag förutsatt att prisbilden lägger sig helt rätt. Lägg till att klockan även väntas fungera med Android och IOS utöver Windows Phone så kan vi ha en riktigt vinnare. Nu återstår bara att se vad som faktiskt kommer och om Microsoft kan släppa sitt smarta armbandsur inom en rimlig framtid.

Pebble – min rekommendation idag

pebble.jpg

Jag använder i skrivande stund en första generationens Pebble som ett förträffligt komplement till min smartphone. Det är en så pass bra smartwatch att jag dragit ner på mobilanvändandet till hälften då jag inte längre behöver ta upp telefonen hela tiden för att kolla notifieringar.

Samsung Gear-serien har jag också tittat närmare på men valt att inte köpa in mig i då begränsningarna till företagets egna telefoner är avskräckande. Om Microsoft släpper en produkt som fungerar över tre plattformar, har trevlig design och är funktionsrik – ja då finns alla chanser att Pebble hamnar i byrålådan istället för på handleden.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.