Microsoft kan köpa Mojang – är det slutet för Minecraft?

marcus-notch-persson

Mojang kan köpas upp av Microsoft

Microsoft diskuterar just nu med Mojang om ett uppköp i miljardklassen. Detta enligt uppgifter från personer inifrån det välkända spelföretaget som även säger att kostnaden kan överstiga två miljarder kronor om affären blir av.

Ska man tro kända nyhetssidan Bloomberg kommer Markus ”Notch” Persson att stanna inom Mojang under förhandlingarna men väntas lämna företaget om det säljs till Microsoft.

Då Persson är den stora frontfiguren för Mojang så blir det ett riktigt tungt avhopp där även uppköpet kan få en mycket negativ effekt från fansens sida. Hur det påverkar Minecraft återstår givetvis att se.

Redan under denna vecka ska en affär kunna bli av då förhandlingarna har pågått en tid och om allt går vägen blir det första stora köpet från Satya Nadellas sida. Nadella som tog över posten som Microsofts VD efter Steve Ballmer har haft en sparsam hållning men det kanske ändras inom kort.

Minecraft är ett av världens populäraste spel i skrivande stund och finns att köpa till exempelvis PC, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3 och Playstation 4.

Läs mer hos Computer Sweden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.