Apple lämnar Ipod Classic åt sitt öde

apple-ipod-classic

Ipod Classic går i graven och med den en hel epok

I samband med att Apple presenterade Iphone 6, Iphone 6 Plus och Watch så kommer en nyhet som företaget valt att inte framhäva på något sett.


Apple har nämligen låtit en trojänare gå i graven efter 13 års tjänst. En trotjänare som spelat upp oräkneliga timmar med musik för sina användare och som ända fram till idag varit en högst kapabel mediaspelare för musik.

Givetvis är det Ipod Classic vi pratar om, en mediaspelare som i sin sjätte generation håller 160 GB lagringsutrymme för musikfiler men som inte uppdaterats av Apple sen september 2009.

Första modellen introducerades i oktober 2001 och har utvecklas rejält sedan dess. Idag har fokus flyttat från dedikerade mediaspelare till smartphones för uppspelning av musik – inte minst med tanke på hur starkt populära musiktjänster som Spotify har påverkat marknaden.

Hur det går för Ipod Touch och Ipod Nano återstår att se, men det är en tuff marknad där smartphones har ett stort övertag. Vad tror ni – kommer Ipod-märket att försvinna de närmaste åren?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.