Microsoft höjer priset för Office 365 – är du drabbad?

microsoft-office-365-logo

Microsoft har låtit meddela att en prishöjning för Office 365 är på gång – dock endast för de med ett Enterprise-abonnemang av typen E1, E3 eller E4.


Använder man sig av ett sådant abonnemang och saknar Office Software Assurance (SA) eller net-new EA så är det dags att förbereda sig för ett uppskruvat pris och det från den första augusti.

Tacksamt nog är det ytterst få som faktiskt använder sig av den här typen av abonnemang och ännu färre som saknar SA anslutet till detta.

För de som har ett vanligt företagsabonnemang av typen Office 365 Business Premium eller är vanlig hemanvändare så kommer ingen höjning att ske. Man ska dock ha i åtanke att Microsoft när som helst kan besluta sig för att höja priserna även på dessa om behovet finns.

Samtidigt som prishöjningen nämndes så berättade Microsoft att Outlook Web App har uppdaterats med utökat stöd för samarbete mellan användare.

Från och med den 2 juli finns funktionen ”Document Collaboration” tillgänglig för användarna och den ändra sättet vi hanterar e-postbilagor med kommentarer och redigeringar.

Om man vill göra sina egna tillägg behöver man inte längre ladda ned, redigera, döpa om och skicka den nya filen. Istället kan man via Outlook Web App klicka på alternativet ”Edit a Copy”, göra sina tillägg i rutan som öppnas och sedan skicka nya filen till de som ska ha den.

Läs mer om nya funktionen ”Document Collaboration” här.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.