Facebook Messenger – nu med stöd för Ipad

facebook-messenger-logo

Facebook har äntligen uppdaterat sin Messenger-app med stöd för surfplattan Ipad.

Med version 7.0 som nyligen lades upp på App Store är det möjligt att installera appen på Ipad och med det ta del av den klart större skärmytan som erbjuds.

Funktionsmässigt så är Messenger identisk för Iphone och Ipad – så upplevelsen är konsekvent mellan de båda enheterna.

De nyheter vi hittar i version 7.0, förutom stödet för Ipad, är stabilare samtalsanslutning och snabbare laddning av listan med aktiva användare.

Messenger lyfts ur Facebook-appen

Tidigare i april rapporterades att Facebook tänkte lyfta ur hela meddelandedelen helt ur sin applikation och helt överlåta den på Messenger-appen – en nyhet som inte togs emot med någon större glädje.

Under de senaste månaderna har användare fått påminnelser om att ladda ned Messenger-appen och Mark Zuckerberg har vid flera tillfällen sagt att de arbetar för en bättre upplevelse.

Med det menas att den idag inbyggda funktionen för Messenger är en sekundär upplevelse med mer friktion inom primärappen än vad Facebook önskar se – så de kommer helt enkelt att lyfta bort problemet.

Enda sättet att undkomma förändringen är att köra en så gammal Android-version på sin telefon att Facebook inte kan uppdateras med nya versioner, använda Paper-appen eller köra webbaserade gränssnittet.

Vad tycker ni om att Messenger snart blir helt självstående i telefonen – bra eller dåligt?

Messenger-appen kräver IOS 7 eller senare och kan laddas ned här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.