Microsoft gör reklam för webbläsaren Edge i Windows egna tipsrutor

microsoft edge logo

Webbläsaren Edge är mycket bättre än Google Chrome och Mozilla Firefox. Det meddelandet skickar Microsoft till sina användare just nu, och företaget är inte det minsta blyg med att berätta om hur mycket bättre Edge ska vara.


Meddelandet kommer via funktionen “Windows Tips” som Microsoft introducerade med Windows 10. Windows Tips används enligt Microsoft för att informera användarna om nya funktioner och praktiska tips kring Microsoft produkter, men alla är inte nöja med hur det används.

En del användare kritiserar Microsoft för att använda Windows Tips som ett reklamverktyg. Istället för skicka ut praktiska tips försöker Microsoft istället locka användarna till sina egna verktyg, något som kan tyckas är ett tvivelaktigt sätt att använd Windows Tips.

1479514812 edge safer tip windows 10 story

Tidigare har funktionen använts för att berätta om hur webbläsaren Chrome påstods dra mer batteri än Edge, idag visar tipsrutan att Edge är betydligt säkrare än Firefox. Det är tydligt att Microsoft vill lyfta fram sin egen webbläsare och vi förstår varför.


Edge växar sig sakta starkare på marknaden, men från december förra året till oktober i år har webbläsaren bara ökat med 2,45 procentenheter. Vilket totalt ger 5,26 procent av marknaden. En försvinnande liten andel som bleknar bredvid konkurrenterna.

windows-tips-windows10-microsoft

Om du vill stänga av Windows Tips kan du göra det via inställningarna. Gå till Inställningar > System > Meddelanden och åtgärder. Leta upp alternativet ”Få tips och förslag medan du använder Windows” och slå av alternativet för detta.